Wie zijn wij

Wij (Anouk van den Berg & Matthijs Steeneveld) hebben trainingscentrum Steen&Berg opgericht. Hier verwezenlijken we onze droom: met echte aandacht werken met een waarderende, groeigerichte aanpak.

Anouk van den Berg

Ik ben Anouk van den Berg en sinds 2011 werkzaam als psycholoog en mindfulness trainer. Dit betekent dat ik zowel individuele begeleiding geef als groepstraining. Dan bevind ik me vaak op het snijvlak tussen werk en gezondheid. Omgaan met stress, grenzen voelen en aangeven, piekeren en onzekerheid staan regelmatig centraal. Tijdens mijn werk maak ik veel gebruik van mindfulness en cognitieve gedragstherapie. Voor mij betekent dat dus lekker down-to-earth aan de slag zonder al te veel zweverig gedoe. Door ook altijd de positieve en groeiende kant te benadrukken help ik je bij het opbouwen van je zelfvertrouwen, versterken van veerkracht en oefenen we met hoe je om kan gaan met moeilijke dingen. Karakteristiek daarbij is mijn enthousiaste, laagdrempelige en oprechte houding. Mijn website is Gedachtenwind

Matthijs Steeneveld

Ik ben Matthijs Steeneveld en werk als trainer en coach met positieve psychologie. Voor organisaties en professionals train ik met thema’s als motivatie, stresshantering, talent, leiderschap en samenwerking. Daarbij gaat het om de richting die mensen zelf op willen. Ik help met het bepalen van een inspirerende stip aan de horizon en vervolgens met het bepalen van een effectieve manier om de doelen te bereiken. Door te werken vanuit eerdere successen en de aanwezige sterke kanten creëren we motivatie en vertrouwen. Naast dit werk in organisaties verzorg ik voor managers, coaches en psychologen regelmatig trainingen over hoe je positieve psychologie kunt in zetten in groepen of één op één. Ik zit in de redactie van het Tijdschrift Positieve Psychologie en ben voorzitter van de sectie Coaching, Training & Advies (voorheen Training & Opleiding) bij de beroepsvereniging voor psychologen, het NIP. Op mijn eigen website vind je meer informatie: Steeneveld Training Coaching. Daarnaast werk ik samen met collega’s in het Bureau voor Positieve Psychologie om professionals op te leiden in het werken met positieve psychologie.